Болест или нарушен бактериален баланс?

Болест или нарушен бактериален баланс?

8 октомври 2019

Коремни болки, подуване, запек или диария, липса на енергия и апетит, раздразнение и тревожност. Вероятно всеки се е изкушавал в даден момент да въведе подобни симптоми в онлайн търсачката и в резултат да се диагностицира сам с някоя тежка болест.


Дисбактериозата, или иначе казано – нарушеният баланс на бактериите в организма, официално не се класифицира като заболяване, но може не само да ни накара да се чувстваме болни, но и само по себе си да стане причина да се разболеем.


Човешкото тяло е дом на милиони колонии от бактерии, които играят важна роля не само при храносмилането, но и за защитните му сили. Когато броят на „добрите“ бактерии намалее, започват да доминират „лошите“ – патогенни организми, които се възползват от липсата на конкуренция и създават проблемите, за които често търсим отговори в Google, а в действителност влизат в компетенциите на гастроентеролог.


„Добрите“ бактерии не се произвеждат от организма и трябва да бъдат набавяни отвън, чрез храната. За съжаление съвременният начин на живот, и особено този в големия град, не предразполага по никакъв начин към здравословно и пълноценно хранене, а дори напротив - ежедневно подлага организма на стрес и замърсявания.

В случай, че имате съмнения за Дисбактериоза, не бързайте да се самолекувате - лекарствата, които не са ви изписани от специалист могат само да влошат ситуацията ви. Консултирайте се с гастроентеролог и изчакайте резултатите от изследванията, които ще ви назначи. Често за лечението на нарушения бактериален баланс е напълно достатъчно и само да промените диетата си, като включите в нея повече продукти със съдържание на полезните бифидо и лактобактерии - например кисело мляко, айрян, кефир и ферментирали храни. За съжаление това не е решението за всяка ситуация.

Дисбактериозата може да се появи при всеки срив на имунната система. Профилактиката с пробиотици е препоръчителна - особено в преходните сезони, когато сме най-уязвими.

Формулата на Biovestin съдържа до 1000 пъти повече живи бифидо и лактобактерии в течна форма, които са готови да действат незабавно по цялото протежение на стомашно-чревния тракт. Колонизирането на организма с полезните бактерии укрепва защитните му сили, като го прави недостижим за болестотворните микроорганизми. С това Biovestin се превръща в мощен имуностимулант, който се препоръчва както за профилактика, така и за лечение на дисбактериоза - без неприятните последици на антибиотиците, които eлиминират полезните бактерии заедно с патогените.

Biovestin е най-добрият начин да насърчите организма си да се справи с дисбактериозата и инфекциите по естествен път.

Последните три месеца от бременността са най-важните за формирането на здраво бебе. Причината е, че точно през последното тримесечие бебешкият организъм получава антителата, които да го предпазват през първите месеци от живота му. Това се случва посредством плацентата, а силата на имунитета на бебето зависи единствено от състоянието на майката и нейната собствена защитна система. По време на бременността е изключително важно майката да бъде в добро здраве, да получава достатъчно хранителни вещества, а токсините да бъдат сведени до минимум.

прочети още

Бактериалните и гъбичните инфекции са опасни, не само поради неприятните симптоми, но и заради рисковете в дългосрочен план – безплодие, спонтанен аборт или увреждане на плода.

прочети още

Акнето е едно от най-разпространените кожни заболявания в света – оказва се, че от пъпките страдат над 80% от тийнейджърите и около 40% от хората в зряла възраст, като за това със сигурност принос имат не само гените, но и съвременният начин на живот.

прочети още
Какво е микробиом?
8 октомври 2019

Какво представлява микробиомът и каква е ролята му в човешкия организъм?

прочети още
Бифидотерапията
8 октомври 2019

Бифидотерапията- възможност за подобряване на комплексното лечението на онкологичните заболявания

прочети още
Урология
21 август 2019

Приложението на Biovestin в лечението на остър гноен пиелонефрит позволява:

прочети още
ГИНЕКОЛОГИЯ
21 август 2019

Използването на Биовестин на фона на конвенционалната терапия

прочети още

Пробиотиците “Биовестин” и “Биовестин-лакто” подобряват качеството на живот на онкологично болните и техните семейства.

прочети още

Хранили сте Вашето дете здравословно. Укрепвали неговия имунитет с витамини и въпреки това след първата седмица на посещение в детската градина детето заболява.

прочети още

Грижа за миклофлората по време на бременност.

прочети още