Болест или нарушен бактериален баланс?

Болест или нарушен бактериален баланс?

8 октомври 2019
  • Сподели:

Коремни болки, подуване, запек или диария, липса на енергия и апетит, раздразнение и тревожност. Вероятно всеки се е изкушавал в даден момент да въведе подобни симптоми в онлайн търсачката и в резултат да се диагностицира сам с някоя тежка болест.


Дисбактериозата, или иначе казано – нарушеният баланс на бактериите в организма, официално не се класифицира като заболяване, но може не само да ни накара да се чувстваме болни, но и само по себе си да стане причина да се разболеем.


Човешкото тяло е дом на милиони колонии от бактерии, които играят важна роля не само при храносмилането, но и за защитните му сили. Когато броят на „добрите“ бактерии намалее, започват да доминират „лошите“ – патогенни организми, които се възползват от липсата на конкуренция и създават проблемите, за които често търсим отговори в Google, а в действителност влизат в компетенциите на гастроентеролог.


„Добрите“ бактерии не се произвеждат от организма и трябва да бъдат набавяни отвън, чрез храната. За съжаление съвременният начин на живот, и особено този в големия град, не предразполага по никакъв начин към здравословно и пълноценно хранене, а дори напротив - ежедневно подлага организма на стрес и замърсявания.

В случай, че имате съмнения за Дисбактериоза, не бързайте да се самолекувате - лекарствата, които не са ви изписани от специалист могат само да влошат ситуацията ви. Консултирайте се с гастроентеролог и изчакайте резултатите от изследванията, които ще ви назначи. Често за лечението на нарушения бактериален баланс е напълно достатъчно и само да промените диетата си, като включите в нея повече продукти със съдържание на полезните бифидо и лактобактерии - например кисело мляко, айрян, кефир и ферментирали храни. За съжаление това не е решението за всяка ситуация.

Дисбактериозата може да се появи при всеки срив на имунната система. Профилактиката с пробиотици е препоръчителна - особено в преходните сезони, когато сме най-уязвими.

Формулата на Biovestin съдържа до 1000 пъти повече живи бифидо и лактобактерии в течна форма, които са готови да действат незабавно по цялото протежение на стомашно-чревния тракт. Колонизирането на организма с полезните бактерии укрепва защитните му сили, като го прави недостижим за болестотворните микроорганизми. С това Biovestin се превръща в мощен имуностимулант, който се препоръчва както за профилактика, така и за лечение на дисбактериоза - без неприятните последици на антибиотиците, които eлиминират полезните бактерии заедно с патогените.

Biovestin е най-добрият начин да насърчите организма си да се справи с дисбактериозата и инфекциите по естествен път.