Дерматология

Дерматология

21 август 2019

При дисбактериозата на червата се наблюдава тежка форма на акне. Установено е, че степента на дисбиотични разстройства корелира с клиничната форма на заболяването. Така че тежките, нодуларно-кистозни прояви на акне съответстват на декомпенсираната форма на третата степен на дисбиоза. Микробиоценозата на кожата с акне също се характеризира с дълбоки дисбиотични разстройства.

Основният курс е: „Biovestin-lacto“ в доза от 12 ml 1 път на ден за периода на основното лечение. След края на основното лечение – „Biovestin“, 12 ml 1 път на ден в продължение на 4 седмици. За предотвратяване на по-нататъшни нарушения (след първична обработка) на червната микрофлора и кожата, трябва да се извършат повторни курсове чрез профилактичен прием на пробиотици „Biovestin“ в продължение на 3-4 седмици, 2-3 пъти годишно в стандартната доза.

В тежки форми е препоръчително да се увеличи продължителността на основните и превантивни курсове. Препоръчително е да се започне превантивен курс с BAA „Biovestin-lakto“ и да се продължи с използването на  „Biovestin“.

 

Последните три месеца от бременността са най-важните за формирането на здраво бебе. Причината е, че точно през последното тримесечие бебешкият организъм получава антителата, които да го предпазват през първите месеци от живота му. Това се случва посредством плацентата, а силата на имунитета на бебето зависи единствено от състоянието на майката и нейната собствена защитна система. По време на бременността е изключително важно майката да бъде в добро здраве, да получава достатъчно хранителни вещества, а токсините да бъдат сведени до минимум.

прочети още

Бактериалните и гъбичните инфекции са опасни, не само поради неприятните симптоми, но и заради рисковете в дългосрочен план – безплодие, спонтанен аборт или увреждане на плода.

прочети още

Акнето е едно от най-разпространените кожни заболявания в света – оказва се, че от пъпките страдат над 80% от тийнейджърите и около 40% от хората в зряла възраст, като за това със сигурност принос имат не само гените, но и съвременният начин на живот.

прочети още

Дисбактериозата, или иначе казано – нарушеният баланс на бактериите в организма, официално не се класифицира като заболяване, но може не само да ни накара да се чувстваме болни, но и само по себе си да стане причина да се разболеем.

прочети още
Какво е микробиом?
8 октомври 2019

Какво представлява микробиомът и каква е ролята му в човешкия организъм?

прочети още
Бифидотерапията
8 октомври 2019

Бифидотерапията- възможност за подобряване на комплексното лечението на онкологичните заболявания

прочети още
Урология
21 август 2019

Приложението на Biovestin в лечението на остър гноен пиелонефрит позволява:

прочети още
ГИНЕКОЛОГИЯ
21 август 2019

Използването на Биовестин на фона на конвенционалната терапия

прочети още

Пробиотиците “Биовестин” и “Биовестин-лакто” подобряват качеството на живот на онкологично болните и техните семейства.

прочети още

Хранили сте Вашето дете здравословно. Укрепвали неговия имунитет с витамини и въпреки това след първата седмица на посещение в детската градина детето заболява.

прочети още

Грижа за миклофлората по време на бременност.

прочети още