Дерматология

Дерматология

21 август 2019
  • Сподели:

При дисбактериозата на червата се наблюдава тежка форма на акне. Установено е, че степента на дисбиотични разстройства корелира с клиничната форма на заболяването. Така че тежките, нодуларно-кистозни прояви на акне съответстват на декомпенсираната форма на третата степен на дисбиоза. Микробиоценозата на кожата с акне също се характеризира с дълбоки дисбиотични разстройства.

Основният курс е: „Biovestin-lacto“ в доза от 12 ml 1 път на ден за периода на основното лечение. След края на основното лечение – „Biovestin“, 12 ml 1 път на ден в продължение на 4 седмици. За предотвратяване на по-нататъшни нарушения (след първична обработка) на червната микрофлора и кожата, трябва да се извършат повторни курсове чрез профилактичен прием на пробиотици „Biovestin“ в продължение на 3-4 седмици, 2-3 пъти годишно в стандартната доза.

В тежки форми е препоръчително да се увеличи продължителността на основните и превантивни курсове. Препоръчително е да се започне превантивен курс с BAA „Biovestin-lakto“ и да се продължи с използването на  „Biovestin“.