Грижа за здравето по време на бременността

Грижа за здравето по време на бременността

5 ноември 2019

Влагалището играе изключителна роля за зачеването на детето, но е и най-уязвимата на инфекции част от женската полова система. Здравето му зависи най-вече от крехкия баланс между микроорганизмите, които естествено го обитават през целия живот на жената. Нормалният и здравословен микробиом (линк към статията за микробиома) в тази зона включва различни видове бактерии, като сред тях най-важната е бактерията на Дьодерлайн – млечнокисела бактерия, наречена на  учения, който я е открил.

 

Функцията на бактериите на Дьодерлайн е да поддържа средата във влагалището леко кисела, така че да пречи на развитието и растежа на останалите микроорганизми. В случай, че друг микроб заеме челната количествена позиция, във влагалището започват да се развиват инфекции. Симптомите на възпаленията най-често са сърбеж, парене, както и течение с подозрителна, миризма, цвят или консистенция.

 

Бактериалните и гъбичните инфекции са опасни, не само поради неприятните симптоми, но и заради рисковете в дългосрочен план – безплодие, спонтанен аборт или увреждане на плода.

 

За съжаление именно по време на бременността жените са най-уязвими към инфекции. Причините за това са не само общото отслабване на имунната защита поради изтощението на организма, но и хормоналните промени. Докато се подготвя за раждането матката произвежда по-голямо количество цервикална слуз с алкален характер. Преминавайки през влагалището и в комбинация с по-ниския имунитет, този секрет може да неутрализира киселинността от бактериите на Дьодерлайн и да направи средата подходяща за развитието на болестотворните микроорганизми.

 

Ако добрата хигиена и грижи за здравето са важни за всеки човек, то по време на бременността, изрядността им е от още по-голямо значение. За да се предпазите от инфекции, задължително носете само бельо от естествени тъкани, изпирайте го на по-висока температура и се подсушавайте с хавлиена кърпа внимателно, без агресивно търкане.

 

Препоръчително е още в този рисков период да се вземат допълнителни мерки за имунната защита на организма. Хранителните добавки със съдържание на млечнокисели бактерии могат не само да предотвратят размножаването на вредните бактерии и гъбички, но и спомагат за правилното усвояване на хранителните вещества и стабилизирането на имунната система.

 

Biovestin Lacto e формула, създадена да подкрепи организма на жената по време на цялата бременност. Съдържа изключително висока концентрация на активни, живи лакто и бифидобактерии, които започват своето действие още в момента на приемане. Продуктът може да бъде както изписван като съпътстваща терапия по време на лечение на дисбактериоза, така и ефективна превантивна терапия. 

Последните три месеца от бременността са най-важните за формирането на здраво бебе. Причината е, че точно през последното тримесечие бебешкият организъм получава антителата, които да го предпазват през първите месеци от живота му. Това се случва посредством плацентата, а силата на имунитета на бебето зависи единствено от състоянието на майката и нейната собствена защитна система. По време на бременността е изключително важно майката да бъде в добро здраве, да получава достатъчно хранителни вещества, а токсините да бъдат сведени до минимум.

прочети още

Акнето е едно от най-разпространените кожни заболявания в света – оказва се, че от пъпките страдат над 80% от тийнейджърите и около 40% от хората в зряла възраст, като за това със сигурност принос имат не само гените, но и съвременният начин на живот.

прочети още

Дисбактериозата, или иначе казано – нарушеният баланс на бактериите в организма, официално не се класифицира като заболяване, но може не само да ни накара да се чувстваме болни, но и само по себе си да стане причина да се разболеем.

прочети още
Какво е микробиом?
8 октомври 2019

Какво представлява микробиомът и каква е ролята му в човешкия организъм?

прочети още
Бифидотерапията
8 октомври 2019

Бифидотерапията- възможност за подобряване на комплексното лечението на онкологичните заболявания

прочети още
Урология
21 август 2019

Приложението на Biovestin в лечението на остър гноен пиелонефрит позволява:

прочети още
ГИНЕКОЛОГИЯ
21 август 2019

Използването на Биовестин на фона на конвенционалната терапия

прочети още

Пробиотиците “Биовестин” и “Биовестин-лакто” подобряват качеството на живот на онкологично болните и техните семейства.

прочети още

Хранили сте Вашето дете здравословно. Укрепвали неговия имунитет с витамини и въпреки това след първата седмица на посещение в детската градина детето заболява.

прочети още

Грижа за миклофлората по време на бременност.

прочети още