Изграждане на имунитет при бебетата

Изграждане на имунитет при бебетата

5 ноември 2019
  • Сподели:

Последните три месеца от бременността са най-важните за формирането на здраво бебе. Причината е, че точно през последното тримесечие бебешкият организъм получава антителата, които да го предпазват през първите месеци от живота му. Това се случва посредством плацентата, а силата на имунитета на бебето зависи единствено от състоянието на майката и нейната собствена защитна система. По време на бременността е изключително важно майката да бъде в добро здраве, да получава достатъчно хранителни вещества, а токсините да бъдат сведени до минимум.

 

Biovestin Lacto е специално разработен да отговаря на нуждите на бременната жена като подпомага усвояването на хранителните вещества и защитава както нейния организъм, така и този на детето – особено в случаите, когато раждането се случва естествено, а не чрез цезарово сечение.

 

Нормално, влагалището на всяка жена съдържа млечно-киселата бактерия на Дьодерлайн, която не само предпазва женската полова система от развитие на болестотворни микроорганизми, но и дава първата доза полезни бактерии на детето в случай на раждане по естествен път, а не чрез сечение. Biovestin Lacto поддържа баланса на вагиналната микрофлора, така че в нея да преобладават именно добрите, млечнокисели бактерии.

 

Доказано е, че децата, родени вагинално от здрави майки, имат по-висока имунна защита спрямо бебетата, извадени чрез разрез. За имунитета обаче със сигурност допринася и майчиното мляко, което ги снабдява със следващата им важна доза антитела.

 

Майчиното мляко съдържа не само нужната доза протеини и витамини, но и имуноглобулини, които защитават бебето от инфекции. Родилите по естествен път жени се възстановяват по-бързо и могат да започнат да кърмят значително по-скоро, осигурявайки отрано необходимите на бебето вещества.

 

Тъй като бебетата се раждат със стерилна храносмилателна система (т.е. нито с „полезни“, нито с „вредни“ бактерии), е препоръчително те да бъде кърмени най-малко през първите 6 месеца от живота си. След изтичането на този срок организмът  започва постепенно сам да изгражда имунитет.

 

В много случаи обаче различни фактори стават причина за преждевременно отбиване на децата от майчиното мляко. Един от най-често срещаните такива е маститът – възпаление на млечните жлези около зърната, обикновено причинено от бактерии, идващи от устата на детето.

 

Разтриването на зърната с Biovestin Lacto два пъти дневно в продължение на 2-3 седмици преди и 2-3 седмици след раждането е ефективен начин за предпазване на млечните жлези и предотвратяване на мастита.

 

Ако поради някаква друга причина кърменето не е възможно, учените са измислили алтернатива. Формулата на адаптираното мляко наподобява максимално състава на майчината кърма и съдържа същите хранителни вещества. Това, което липсва у него обаче, са антителата, които няма как да се произведат без участието на майчиния организъм.

 

За нуждите на децата, захранвани без майчино мляко, успешно се прилагат контролирани дози Biovestin Lacto, който осигурява основни количества живи бифидо и лактобактерии в активна форма, които започват своето действие още в момента на приемане. За бебета от 0 до 3 месеца се препоръчват две дневни дози от по 2 мл. От третия месец до първата годинка на детето дозите могат да се увеличат на 3 пъти дневно по 3 мл.

 

По време на тестове с Biovestin на новородени в Новосибирск се е забелязало значително подобрение в състоянието на бебетата. Симптоми като издуване, запек и диария станали по-редки, а във взетите от изпражненията изследвания е установено занижаване на количеството патогенни бактерии.

 

Biovestin Lacto е най-добрият начин да подсилим организма на хранените с адаптирано мляко деца и да им дадем защитата, от която имат нужда през първите месеци от живота си.