Кардиология

Кардиология

21 август 2019
  • Сподели:

Добре известна е ролята на микрофлората в поддържането на здравето на човека.  Дисбалансът на микрофлората – увеличени количества на  някои видове бактерии води до съществена повишаване на телесното тегло на гостоприемника и образуването и поддържането на сложни симптоми, които определят метаболитен синдром.

Една от проявите на метаболитния синдром е развитието на болест, което води до развитие на атеросклеротични промени. Атеросклерозата понастоящем се счита за системна хронична възпалителна реакция на тялото. Увреждането на ендотелиума от възпалителен характер е фактор, предизвикващ образуването и развитието на атеросклеротична плака. Дисбактериозата е един от най-важните фактори, които поддържат този тип възпаление.  В червата токсините натрупват патогенна и опортюнистична микрофлора. Те попадат в системното кръвообращение. Ендотоксините директно активират макрофаг-моноцитната система. Синтезата на проинфламаторни цитокини се усилва. Чрез това, възпалителния процес.

Използването на пробиотици и “Биовестин” и “Биовестин-лакто” допринасят за намаляване / предотвратяване на възпалителните процеси.

Чрез използването на пробиотици и “Биовестин” и “Биовестин-лакто”  се възстановява метаболитната активност.

Бифидо и лактобактериите  имат пряка роля в метаболизма на жлъчните киселини и холестерола.

Освен значителни подобрения в липидния спектър се наблюдава значително намаляване на индекса на телесна маса. В проучване бе отбелязано положителното въздействие на приложението на “Биовестин” и “Биовестин-лакто”  върху качеството на живот.