Кардиология

Кардиология

21 август 2019

Добре известна е ролята на микрофлората в поддържането на здравето на човека.  Дисбалансът на микрофлората – увеличени количества на  някои видове бактерии води до съществена повишаване на телесното тегло на гостоприемника и образуването и поддържането на сложни симптоми, които определят метаболитен синдром.

Една от проявите на метаболитния синдром е развитието на болест, което води до развитие на атеросклеротични промени. Атеросклерозата понастоящем се счита за системна хронична възпалителна реакция на тялото. Увреждането на ендотелиума от възпалителен характер е фактор, предизвикващ образуването и развитието на атеросклеротична плака. Дисбактериозата е един от най-важните фактори, които поддържат този тип възпаление.  В червата токсините натрупват патогенна и опортюнистична микрофлора. Те попадат в системното кръвообращение. Ендотоксините директно активират макрофаг-моноцитната система. Синтезата на проинфламаторни цитокини се усилва. Чрез това, възпалителния процес.

Използването на пробиотици и “Биовестин” и “Биовестин-лакто” допринасят за намаляване / предотвратяване на възпалителните процеси.

Чрез използването на пробиотици и “Биовестин” и “Биовестин-лакто”  се възстановява метаболитната активност.

Бифидо и лактобактериите  имат пряка роля в метаболизма на жлъчните киселини и холестерола.

Освен значителни подобрения в липидния спектър се наблюдава значително намаляване на индекса на телесна маса. В проучване бе отбелязано положителното въздействие на приложението на “Биовестин” и “Биовестин-лакто”  върху качеството на живот.

Последните три месеца от бременността са най-важните за формирането на здраво бебе. Причината е, че точно през последното тримесечие бебешкият организъм получава антителата, които да го предпазват през първите месеци от живота му. Това се случва посредством плацентата, а силата на имунитета на бебето зависи единствено от състоянието на майката и нейната собствена защитна система. По време на бременността е изключително важно майката да бъде в добро здраве, да получава достатъчно хранителни вещества, а токсините да бъдат сведени до минимум.

прочети още

Бактериалните и гъбичните инфекции са опасни, не само поради неприятните симптоми, но и заради рисковете в дългосрочен план – безплодие, спонтанен аборт или увреждане на плода.

прочети още

Акнето е едно от най-разпространените кожни заболявания в света – оказва се, че от пъпките страдат над 80% от тийнейджърите и около 40% от хората в зряла възраст, като за това със сигурност принос имат не само гените, но и съвременният начин на живот.

прочети още

Дисбактериозата, или иначе казано – нарушеният баланс на бактериите в организма, официално не се класифицира като заболяване, но може не само да ни накара да се чувстваме болни, но и само по себе си да стане причина да се разболеем.

прочети още
Какво е микробиом?
8 октомври 2019

Какво представлява микробиомът и каква е ролята му в човешкия организъм?

прочети още
Бифидотерапията
8 октомври 2019

Бифидотерапията- възможност за подобряване на комплексното лечението на онкологичните заболявания

прочети още
Урология
21 август 2019

Приложението на Biovestin в лечението на остър гноен пиелонефрит позволява:

прочети още
ГИНЕКОЛОГИЯ
21 август 2019

Използването на Биовестин на фона на конвенционалната терапия

прочети още

Пробиотиците “Биовестин” и “Биовестин-лакто” подобряват качеството на живот на онкологично болните и техните семейства.

прочети още

Хранили сте Вашето дете здравословно. Укрепвали неговия имунитет с витамини и въпреки това след първата седмица на посещение в детската градина детето заболява.

прочети още

Грижа за миклофлората по време на бременност.

прочети още