Ролята на добрите бактерии при лечението на акне

Ролята на добрите бактерии при лечението на акне

5 ноември 2019

Акнето е едно от най-разпространените кожни заболявания в света – оказва се, че от пъпките страдат над 80% от тийнейджърите и около 40% от хората в зряла възраст, като за това със сигурност принос имат не само гените, но и съвременният начин на живот.

 

Мръсният въздух, небалансираното хранене и стресът водят до влошаване на имунната защита и обща интоксикация на тялото. Количеството на „добрите“ бифидо и лактобактерии, които вземат активно участие в пречистването на организма от отпадни материали, намалява. Резултатът се нарича дисбактериоза и представлява превесът, който вземат патогенните микроорганизми над бактериите, които ни защитават.

 

Обикновено първите симптоми на дисбактериозата се усещат в храносмилателната система и се изразяват в запек или диария, издуване на корема, газове. В немалко случаи обаче състоянието е хронично, а храносмилателните нарушения само част от общия куп симптоми. Натрупаните токсини, сред които могат да са болестотворни бактерии, вируси и дори спори, са отговорни за общо неразположение, което се изразява не само в начина, по който се чувстваме, но и на външния ни вид.

 

Едно от основните и най-важни предназначения на кожата е да защитава тялото от вредни микроорганизми и ултравиолетови лъчи. Когато бактериалният баланс в тялото е нарушен, защитната функция на кожата също е компрометирана и епидермисът е по-податлив на инфекции.

 

Доказано, при дисбактериоза на червата се наблюдават едни от най-тежките форми на акне с дълбоко разположени кисти, които понякога се сливат и групират една с друга. При лечението им дерматолозите често изписват антибиотични препарати, които могат допълнително да влошат общия бактериален баланс на организма.

 

Повторното „заселване“ на полезните бифидо и лактобактерии в тялото е не само ефективно средство за лечение на акне, но и за превенция на бъдещи кожни, храносмилателни и дори гинекологични проблеми.

Специалистите препоръчват концентрираната формула на живи бактерии в Biovestin Lacto за укрепване на организма и възвръщането на хармоничните му функции – един флакон дневно около 30 минути преди хранене в продължение на месец като съпътстваща терапия на антибиотика или като самостоятелно лечение, в зависимост от преценката на Вашия лекар.

 

За предотвратяване на по-нататъшни нарушения на чревната микрофлора и кожата е достатъчен приемът на Biovestin 2-3 пъти годишно в продължение на 3-4 седмици.

 

Грижата за външния вид започва с грижата за вътрешния баланс и общото ни здраве.

Последните три месеца от бременността са най-важните за формирането на здраво бебе. Причината е, че точно през последното тримесечие бебешкият организъм получава антителата, които да го предпазват през първите месеци от живота му. Това се случва посредством плацентата, а силата на имунитета на бебето зависи единствено от състоянието на майката и нейната собствена защитна система. По време на бременността е изключително важно майката да бъде в добро здраве, да получава достатъчно хранителни вещества, а токсините да бъдат сведени до минимум.

прочети още

Бактериалните и гъбичните инфекции са опасни, не само поради неприятните симптоми, но и заради рисковете в дългосрочен план – безплодие, спонтанен аборт или увреждане на плода.

прочети още

Дисбактериозата, или иначе казано – нарушеният баланс на бактериите в организма, официално не се класифицира като заболяване, но може не само да ни накара да се чувстваме болни, но и само по себе си да стане причина да се разболеем.

прочети още
Какво е микробиом?
8 октомври 2019

Какво представлява микробиомът и каква е ролята му в човешкия организъм?

прочети още
Бифидотерапията
8 октомври 2019

Бифидотерапията- възможност за подобряване на комплексното лечението на онкологичните заболявания

прочети още
Урология
21 август 2019

Приложението на Biovestin в лечението на остър гноен пиелонефрит позволява:

прочети още
ГИНЕКОЛОГИЯ
21 август 2019

Използването на Биовестин на фона на конвенционалната терапия

прочети още

Пробиотиците “Биовестин” и “Биовестин-лакто” подобряват качеството на живот на онкологично болните и техните семейства.

прочети още

Хранили сте Вашето дете здравословно. Укрепвали неговия имунитет с витамини и въпреки това след първата седмица на посещение в детската градина детето заболява.

прочети още

Грижа за миклофлората по време на бременност.

прочети още