Ролята на добрите бактерии при лечението на акне

Ролята на добрите бактерии при лечението на акне

5 ноември 2019
  • Сподели:

Акнето е едно от най-разпространените кожни заболявания в света – оказва се, че от пъпките страдат над 80% от тийнейджърите и около 40% от хората в зряла възраст, като за това със сигурност принос имат не само гените, но и съвременният начин на живот.

 

Мръсният въздух, небалансираното хранене и стресът водят до влошаване на имунната защита и обща интоксикация на тялото. Количеството на „добрите“ бифидо и лактобактерии, които вземат активно участие в пречистването на организма от отпадни материали, намалява. Резултатът се нарича дисбактериоза и представлява превесът, който вземат патогенните микроорганизми над бактериите, които ни защитават.

 

Обикновено първите симптоми на дисбактериозата се усещат в храносмилателната система и се изразяват в запек или диария, издуване на корема, газове. В немалко случаи обаче състоянието е хронично, а храносмилателните нарушения само част от общия куп симптоми. Натрупаните токсини, сред които могат да са болестотворни бактерии, вируси и дори спори, са отговорни за общо неразположение, което се изразява не само в начина, по който се чувстваме, но и на външния ни вид.

 

Едно от основните и най-важни предназначения на кожата е да защитава тялото от вредни микроорганизми и ултравиолетови лъчи. Когато бактериалният баланс в тялото е нарушен, защитната функция на кожата също е компрометирана и епидермисът е по-податлив на инфекции.

 

Доказано, при дисбактериоза на червата се наблюдават едни от най-тежките форми на акне с дълбоко разположени кисти, които понякога се сливат и групират една с друга. При лечението им дерматолозите често изписват антибиотични препарати, които могат допълнително да влошат общия бактериален баланс на организма.

 

Повторното „заселване“ на полезните бифидо и лактобактерии в тялото е не само ефективно средство за лечение на акне, но и за превенция на бъдещи кожни, храносмилателни и дори гинекологични проблеми.

Специалистите препоръчват концентрираната формула на живи бактерии в Biovestin Lacto за укрепване на организма и възвръщането на хармоничните му функции – един флакон дневно около 30 минути преди хранене в продължение на месец като съпътстваща терапия на антибиотика или като самостоятелно лечение, в зависимост от преценката на Вашия лекар.

 

За предотвратяване на по-нататъшни нарушения на чревната микрофлора и кожата е достатъчен приемът на Biovestin 2-3 пъти годишно в продължение на 3-4 седмици.

 

Грижата за външния вид започва с грижата за вътрешния баланс и общото ни здраве.