Новини


Българо-руски бизнес форум „Медицина и фармацефтика – 2018“

Българо-руски бизнес форум „Медицина и фармацефтика – 2018“ ще се проведе на 13 юни  2018г. в Конферентната зала на Българската търговско-промишлена палата ,  София, България, в Българска ТПП, ул. „Искър“ № 9,  гр. София 1000 на  13  юни 2018г., от 9.00 до  14.30 часа.

Програмата на Форума ще  включва:

Кратка официална част с обръщения на руски и български официални лица

Кръгли маси  на тема: „Медицински учреждения: профилактика и лечение“ (в т.ч. медицинска техника: иновативни технологии и разработки;  биотехнологии: фармацевтични средства и биоактивни добавки“); „Санаторно-курортно лечение: оздравителен туризъм и рехабилитация“; Срещи между български и руски представители във формат b2b.

И двете кръгли маси ще включват разглеждане на инвестиционни аспекти.

Организаторите на форума, разчитайки на конкретни практически резултати, обръщат особено внимание на създаването на условия за директно общуване между българските и руските фирми и организации.  Интерес за участие във Форума вече е проявен от страна на редица компании, опериращи в Русия, както и от страна на обединяващите ги регионални търговско-промишлени палати, такива като Московска ТПП, Люберецка ТПП, Тамбовска ТПП.


Участие в изложение „FoodTeh“

Продуктите  Biovestin® и Biovestin-lacto® бяха представени на световното изложение „FoodTeh“ , което се проведе в Каталунската столица от 08 май 2018 година. На Foodtech Barcelona  се представиха над 600 компании, работещи в областта на технологиите, иновациите и машиностроенето, насочени към производството на храни. Профилът на компаниите, които ще участват в световното изложение е от ингредиентите до производствения процес, като преминават през проблеми като проследимост, хигиенни системи, качество и безопасност, индустриално охлаждане, логистика и управление на отпадъците. По време на двете съвместни изложения FoodTech & Hispack , Барселона беше посетена от над 35 000 гостуващи специалисти. В изложбените зали,  се включиха 6 500 фирми от 70 държави и бяха заети 155 000 m2 . По време на изложението бяха проведени над 14 000 бизнес срещи.

Продутките  „Биовестин“ и „Биовестин Лакто“ бяха представени от техните производители –  „Био-Веста“ , Новосибирск, „Техно парк Кольцово“.

Изключителни предствители на  „Биовестин“ и „Биовестин Лакто“ за всички държави от ЕС е „Хумано“ ООД, София, БЧК, София, България.


Участие в бизнесконференция

Екипът на Консултативно-рехабилитационен онкологичен център /КРОЦ/ ХУМАНО, взеха на БРТПП на 13.05.2018, с доклад на тема: Съвместна дейност на КРОЦ „Хумано“ ООД София, България и Иновационен Технопарк Кольцово, по прилагане, клинични наблюдения и изпитания на препарати, създадени от руски учени в област онкология, пулмология, педиатрия, гинекология, кардиология, урология, дермтология, рехабилитация, вирусология и имунология. Резултати и перспективи. Обмяна на научен и клиничен опит с Био-Веста ООО, Новосибирск.


Екип на Хумано ООД, посети Иновационен Център Кольцово –  Новосибирск, Русия, БИО-Веста ООО.

Екипът на Хумано ООД, проведе редица срещи срещи с учени, изобретатели  и производителя на Биовестин и Биовестин Лакто. Очертаха се перспективи за бъдещата ни работа.


Biovestin® и Biovestin-lacto® влизат на македонския пазар

През април, 2018 година, беше организирана работна среща с експерти от РМакедония, на която екипът на  „Хумано“ ООД, представи продуктите на Biovestin® и Biovestin-lacto®. Живите бактерии Biovestin® и Biovestin-lacto® бяха приети добре от експертите в областта. Предстои процедура за уточняване на условията за съвместно сътрудничество между македонската компания Фарма Трейд и оторизирания представител на Био Веста АД за Европа – Хумано ООД, за внос/износ  на Biovestin® и Biovestin-lacto® в РМакедония.