Biovestin® и Biovestin-lacto® – Продуктите са проектирани и произведени в Новосибирск от Научно-производствена фирма „Био-Веста“ в научен и технологичен парк в областта на биотехнологиите в Колцово, област Новосибирск. Пробиотиците са източник на течните компоненти на нормалната човешка микрофлора – бифидобактерии и лактобацили и са предназначени за коригиране и предотвратяване на microbiocenosis dysbiotic нарушения, включително по време на антимикробна терапия.

Течните пробиотици Biovestin® и Biovestin-lacto®  са получени чрез култивиране на основните човешки симбионти – бифидобактерии и лактобацили. Микроорганизмите се отглеждат в биореактори при липса на кислород, в специална среда на основата на краве мляко с добавяне на специфични фактори на растежа (пребиотици).


АД „Био Веста“

LOGO_BIOVESTA

АД „Био Веста“ е една от водещите руски предприятия за отглеждане на бифидобактерии. „Bio-West“ започна своята дейност през 1995 година. Основните продукти на фирмата – Bifidobacteria концентрати, получени под формата на хранителни добавки (хранителни добавки) – е „Biovestin“ и „Лакто Biovestin“.

Технологията, разработена от специалистите на компанията, позволява да се увеличи живота на пробиотиците 1,5 пъти и да се увеличи концентрацията на активните микроорганизми.

Продуктите на компанията са признати от потребителите и се продават в почти всички големи градове на Русия – Москва, Санкт Петербург, Воронеж, Ярославъл, Владимир, Краснодар, Челябинск, Екатеринбург, Перм, Курган, Омск, Красноярск, Тюмен, Мир, Иркутск, Angarsk, Хабаровск, Владивосток.


Продуктите на компанията „Био-Веста“ имат множество награди:

Диплома от програмата „100 най-добрите продукти на Русия“ CJSC „Био Веста“, за биологично активната хранителна добавка Biovestin.

Над 30 награди от научния конкурс за продукти, услуги и технологии „Novosibirsk Brand“.

Златни медали на междурегионалния конкурс „Най-добри стоки и услуги на Сибир – Gemma  отличаващи високото качество на биологично активната добавка Biovestin 2007, 2006, 2005, 2004, 2002г.

Диплома за първа степен на конкурса „Медал на Панаира Altai“ за разработване на оригиналната биологично активна добавка „Biovestin-lakto“ в номинацията „Лекарства и хранителни добавки“. Барнаул, 16 април 2003 г. VIII специализирана медицинска и екологична изложба „Човек. Екология. Здраве – 2003 „.

Златен медал от Fair Medsib NPF-99 „Bio-Веста“, Новосибирск, за посоката на развитие в създаването на нов бифидо диетични и хранителни добавки.

Златен медал от сибирски панаир Prodsib-98 в категория „Продукти за алтернативно захранване“за производството и търговията с „Bifilin M“ функционални храни с витамини.

Златен медал на междурегионалното състезание „Най-добрите стоки на Сибир“  в региона Новосибирск, в номинацията „хранителни добавки“ LLC „Био-Веста“.

Награда „депутат от Био Веста“ (регион Новосибирск) за участие в панаира-изложение „Региони на Русия“ -98. Диплома № 116.


„Био Веста“ АД в технопарк Колцово

Сертификати